НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
09.04.2022 731

Рашистські війська перегруповуються для просування у бік Харкова – начальник ГУР

Рашистські війська перегруповуються на сході України та планують просуватися до Харкова.

630_360_1649467091-836_09.04.22

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням наначальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов у інтерв'ю CNN.

«Вони перегруповуються в напрямку міста Ізюм через Білгород. Вони рухаються через Білгород. Вони отримують додаткові війська у Білгороді, щоб компенсувати свої втрати в Україні, - сказав він. - Насамперед вони планують просуватися до Харкова. Вони намагатимуться добити місто Маріуполь і лише після цього зможуть спробувати ініціативно просунутися до Києва».

Буданов закликав союзників України надати «справді серйозну» військову підтримку, аби допомогти Україні протистояти російському наступу. Він зазначив, що потрібна важка артилерія, зенітно-ракетні комплекси та бойові літаки для використання проти наземних сил.

«Україні потрібна справді серйозна підтримка у важкому озброєнні, і вона потрібна не завтра, а сьогодні», - додав він.

Буданов також зазначив, що в Україні була продемонстрована слабкість російських збройних сил. Вони були вражені в Київській області, і в них погана логістика.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рашистські війська перегруповуються для просування у бік Харкова – начальник ГУР 5.00 5 1
Політика / Україна
09.04.2022 731
Еще материалы раздела «Україна»