<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2022 692

Агентство S&P знизило рейтинг РФ "вибіркового дефолту"

Росія виплатила доларові єврооблігації в рублях, однак інвестори навряд чи зможуть конвертувати ці рублеві платежі в долари.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings опустило рейтинги Росії в іноземній валюті до "вибіркового дефолту". Причиною стали ризики того, що Москва не зможе і не захоче виконати свої зобов'язання перед іноземними власниками боргу.

Про це у суботу, 9 квітня, повідомляє Reuters. Пише korrespondent.net.

S&P зазначило, що Росія виплатила купон і основний борг за доларовими єврооблігаціями в рублях у понеділок.

"Наразі ми не очікуємо, що інвестори зможуть конвертувати ці рублеві платежі в долари, еквівалентні початковим сумам, або що уряд конвертує ці платежі протягом 30-денного пільгового періоду", - зазначили в S&P.

За даними агентства, найближчими тижнями санкції щодо Росії, ймовірно, будуть ще більш жорсткими, що "завадить готовності та технічним можливостям Росії дотримуватися умов своїх зобов'язань перед іноземними власниками боргу".

Зазначається, що, зіткнувшись із хвилями санкцій у зв'язку з вторгненням в Україну, Росія може зіткнутися з першим суверенним зовнішнім дефолтом більш ніж за сторіччя. Росія не оголошувала дефолту за своїм зовнішнім обов'язком після революції 1917 року, але її облігації тепер стали гарячою точкою у її економічній боротьбі із західними країнами.

S&P надає вибірковий рейтинг дефолту, коли вважає, що боржник вибірково не виконав свої зобов'язання щодо конкретного випуску або класу зобов'язань, але продовжить своєчасно виконувати свої платіжні зобов'язання щодо інших випусків або класів зобов'язань.

Нагадаємо, в середині березня S&P знизило кредитний рейтинг Росії до категорії СС, яка означає, що "дефолт більш ніж імовірний".

Оценка материала:

5.00 / 1
Агентство S&P знизило рейтинг РФ "вибіркового дефолту" 5.00 5 1
Політика / Світ
10.04.2022 692
Еще материалы раздела «Світ»