НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
10.04.2022 673

Дефолт Росії майже неминучий, - Bloomberg

Перший за століття дефолт Росії за зовнішніми зобов'язаннями тепер виглядає майже неминучим після ще одного жорстокого тижня для фінансів країни. Дані про страхове покриття боргу дають майже 90% ймовірність дефолту протягом 12 місяців

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

По-перше, Мінфін США призупинив виплати доларових боргів з рахунків Росії в банках США, посиливши обмеження щодо країни. Потім, коли спроба платежу у твердій валюті була заблокована, Росія порушила умови по двох випусках облігацій, заплативши інвесторам рублі замість доларів. Це підштовхнуло годинник зворотного відліку на крок ближче до дефолту.

Тепер дані про страхове покриття боргу дають майже 90% ймовірність дефолту протягом 12 місяців, згідно з останнім дослідженням ICE Data Services.

Останній дефолт в РФ був в 1998 році, але тоді він стався за внутрішнім боргом. А останній пропуск виплат по зовнішньому був після революції в 1917 році.

"Якщо Росії не вдасться організувати виплати власникам облігацій протягом пільгового періоду, і на рахунки не надійдуть долари, то це дефолт", - заявив головний інвестиційний директор Берлінської компанії Capitulum Asset Management Лутц Рогмайер.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дефолт Росії майже неминучий, - Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
10.04.2022 673
Еще материалы раздела «Економіка»