<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2022 653

Глава трибуналу над Мілошевичем закликав вигнати росію з Радбезу ООН

Прокурор на процесі над експрезидентом Сербії Слободаном Мілошевичем у Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії Джеффрі Найс закликав світ виключити росію з Ради безпеки ООН.

630_360_1649600201-854_10.04.22

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю Times Radio.

«Дуже важливий крок, який слід зробити, - це вигнати росію з Ради безпеки (ООН – ред.) або скасувати її право вето. Це право (вето рф у Радбезі - ред.) еквівалентне тому, що Гітлер отримав би право вето в 1944 році, щоб сказати, кого судитимуть у Нюрнберзі в 1946 році», - сказав Найс.

За його словами, якщо позбавити росію права вето, то тоді вона може постати перед судом за злочини, пов’язані з агресією проти іншої країни.

Він також зазначив, що інший спосіб притягнути рф до відповідальності полягає в тому, щоб після закінчення цієї російсько-української війни російські потенційні підсудні були би видані росією.

Як повідомлялося, в Україні 46-й день триває повномасштабна війна, розв’язана росією. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням понад 40 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава трибуналу над Мілошевичем закликав вигнати росію з Радбезу ООН 5.00 5 2
Політика / Світ
10.04.2022 653
Еще материалы раздела «Світ»