<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
11.04.2022 913

Репресії в ФСБ. Керівника зовнішньої розвідки РФ посадили в СІЗО

Колишнього керівника п'ятої служби російської ФСБ Сергія Бесєду, якого після вторгнення в Україну відправили під домашній арешт, перевели до СІЗО "Лефортово".

thumbnail-tw-20180725173402-1522_11.04.22

Про це у Facebook написав журналіст Андрій Солдатов, який спеціалізується на російських спецслужбах. Пише liga.net.

"Генерал-полковник Сергій Бесєда вже не під домашнім арештом, а переведений до СІЗО Лефортового. Його справою займається Головне військове слідче управління СК", – заявив він.

Місяць тому Солдатов першим повідомив про домашній арешт Бесєди, пізніше це підтвердив, зокрема, журналіст Bellingcat Христо Грозєв.

П'ята служба (офіційна назва – Служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків) займається зв'язками ФСБ із закордонними партнерами, зокрема з американськими відомствами. Всередині служби існує Департамент оперативної інформації (ДОІ), який виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ.

За даними журналістів, саме він відповідав за надання президенту РФ Володимиру Путіну інформації щодо політичних подій в Україні напередодні вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Репресії в ФСБ. Керівника зовнішньої розвідки РФ посадили в СІЗО 5.00 5 2
Політика / Росія
11.04.2022 913
Еще материалы раздела «Росія»