<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2022 1093

Папа Франциск провів паралелі між страстями Господніми та війною в Україні

Папа Римський Франциск під час святої меси у Ватикані з нагоди Вербної (Пальмової) неділі, яку сьогодні відзначають християни західного обряду, у своїй проповіді провів паралелі між страстями Господніми та подіями в Україні й наголосив, що "Христос знову прибитий до хреста у божевіллі війни".

630_360_1649593367-458_10.04.22

Про це передає Укрінформ із посиланням на Vatican News.

Богослужіння розпочалося біля обеліска посередині площі Cвятого Петра у Ватикані благословенням пальмових і оливкових гілок та процесійною ходою на спомин про в’їзд Ісуса до Єрусалиму.

Лейтмотивом проповіді Папи стали слова: «Отче, прости їм…». Святійший Отець закликав замислитися над найважчою Божою заповіддю - любов'ю до ворогів, а також словами Христа про прощення, які Ісус сказав, коли його розпинали на хресті, відчуваючи неймовірний біль, молячись про прощення для тих, які його завдають. "Він не картає катів, не погрожує Божими карами, але молиться за них", – сказав Папа. Далі Франциск звернув увагу на слова Ісуса: «Отче, прости їм, бо не знають, що чинять». Водночас Папа підкреслив, що той, хто застосовує насильство, «вже нічого більше не знає про Бога, який є Отцем, і про інших, які є братами».

"Це бачимо в божевіллі війни, де знову розпинають Христа. Так, Христос знову прибитий до хреста в матерях, які оплакують несправедливу смерть чоловіків і дітей. Він розіп’ятий у біженцях, які втікають від бомб з дітьми на руках. Він розіп’ятий у літніх людях, залишених самотніми помирати, в молоді, позбавленій майбутнього, в солдатах, посланих убивати своїх братів. Там Христос розіп’ятий сьогодні", - сказав Папа Римський.

До речі, це була перша меса, звершена на площі святого Петра у Ватикані після понад дворічної перерви, спричиненої пандемією COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 10 квітня, християни західного обряду відзначають Вербну (Пальмову) неділя, свято Входу Господнього в Єрусалим. Наступної неділі, 17 квітня, християни західного обряду відзначатимуть Великдень, Воскресіння Ісуса Христа. Християни східного обряду - православні та греко-католики - святкуватимуть Великдень 24 квітня.

Розбіжності в церковних календарях виникли ще в XVI столітті - католики перейшли на Григоріанський календар, а православні залишилися вірними Юліанському календарю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Папа Франциск провів паралелі між страстями Господніми та війною в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
10.04.2022 1093
Еще материалы раздела «Світ»