<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росіївсі новини дня
Політика
Росія
11.04.2022 1129

Чорний день прийшов! Дерипаска розкритикував державні банки Росії

Мільярдер з Росії розповів про те, що відбудеться з економікою країни найближчим часом.

Один із найбагатших людей Росії Олег Дерипаска розкритикував діяльність банківської системи країни-агресора. Пише segodnya.ua.

У коментарі російським медіа він спрогнозував ситуацію, в якій опиниться економіка РФ найближчим часом.

Так, за словами Олега Дерипаски, в Росії:

- імпортозаміщення не працюватиме;

- банківська система не працюватиме;

- золотовалютні резерви забрали;

- населенню та бізнесу доведеться годувати беззмістовні держбанки;

- соціальні проблеми також попереду.

"Система не працює. Нам обіцяли, що золотовалютні резерви – щастя. Чорний день прийшов і щастя забрали", – заявив Дерипаска.

Порятунок держбанків

Банківська система в Росії дуже складна, без боргового ринку та суверенів. На межі краху, бізнесу та олігархам і населенню доведеться рятувати від закриття "беззмістовні держбанки" на кшталт Газмяса, куди заштовхуватимуть відсотки й капіталізуватимуть.

"Не вдасться уникнути соціальних проблем. Систему потрібно буде налаштувати. Керівників багато, вони турбуватимуться про свої бізнеси й активи – швидко тікатимуть. Потрібно ухвалювати рішення на конкурсній основі або без конкурсу, щоб вони отримували проєктне фінансування", – зауважив Дерипаска.

Санкції проти Росії

Західні санкції вже досить серйозно вдарили по російській економіці. Багато товарів уже в дефіциті, а те, що ще залишилося – масово скуповують, навіть з бійками.

Аналітик компанії Esperio Олександр Болтян розповів "Сегодня", що незважаючи на вартість енергоресурсів, ціни на продукти в Росії залишатимуться високими. Росія збиратиме гроші з бізнесу та населення, щоб витрачати їх на ведення війни.

Спроба бути ліберальним в економіці в поточній ситуації приречена на провал і лише поглибить внутрішні структурні проблеми. Перехід РФ на рейки воєнної економіки неминучий – із тотальним зубожінням, дефіцитом та талонами", – наголосив економіст Ерік Найман.

Раніше "Сегодня" писав, що західні аналітики очікують неминучого дефолту в Росії впродовж 12 місяців. Водночас країни Європи масово відмовляються від співпраці з агресором на енергетичному ринку – Нідерланди знайшли спосіб замінити "Газпром".

Оценка материала:

5.00 / 1
Чорний день прийшов! Дерипаска розкритикував державні банки Росії 5.00 5 1
Політика / Росія
11.04.2022 1129
Еще материалы раздела «Росія»