<
НОВИНИ ДНЯ: Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паскивсі новини дня
Політика
Світ
11.04.2022 2155

Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО - велика помилка Путіна , - The Times

Кілька офіційних осіб США повідомляють, що Росія зробила велику стратегічну помилку, оскільки в результаті її дій Фінляндія і Швеція готові вступити в НАТО. Повідомляється, що заявки на вступ до Альянсу будуть подані вже влітку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times.

У Вашингтоні роблять велику ставку на вступ Фінляндії та Швеції до НАТО. Цей крок розтягне російські збройні сили. Офіційні особи США заявили, що членство обох скандинавських країн в НАТО було темою для розмов і численних зустрічей під час переговорів між міністрами закордонних справ Альянсу минулого тижня, на яких в якості запрошених гостей були присутні Швеція і Фінляндія.

"Як це може бути чимось іншим, крім великої стратегічної помилки Путіна?"- сказав один високопоставлений американський чиновник. Очікується, що заявка Фінляндії буде подана в червні, її приклад незабаром піде і Швеція.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО - велика помилка Путіна , - The Times 5.00 5 1
Політика / Світ
11.04.2022 2155
Еще материалы раздела «Світ»