<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.04.2022 823

Дітям вона не знадобиться: у школах Житомира більше не вивчатимуть російську мову

В школах Житомира вже цього року не будуть набирати дітей до класів з вивчення російської мови, адже вона стане непотрібною на 20-30 років.

Про це сказав міський голова Сергій Сухомлин у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook. Пише rbc.ua.

За його словами, у цій війні потрібно бути далекогляднішим, ніж будь-коли.

"Я хочу, аби з 1 вересня ми вже не набирали в наших школах класи по вивченню російської мови. Ми бачимо, що ця мова десь на років двадцять-тридцять нашим дітям не знадобиться", - підкреслив мер Житомира.

При цьому він додав, що поки це лише його персональна думка, але він буде серйозно обговорювати це питання з департаментом освіти.

Зауважимо, що прикладу житомирських шкіл найближчим часом можуть послідувати й навчальні заклади інших українських міст.

Додамо, що перед цим Сухомлин висловився й про пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну у місті.

"Питаннями пам’яток міста та їхньою долею повинні займатися всі: хто тут живе, працює, навчається. Підіймають питання доцільності пам’ятника Пушкіну. Багато міст пішли шляхом демонтажу. Але. Ми будемо вирішувати це питання тільки через міський референдум!" - сказав він.

"А що тоді з Корольовим, який хоч і під примусом, але працював на Москву. А що з періодичною системою хімічних елементів, автором якої є російський хімік Менделєєв. Зараз війна - справ вистачає! Займаємося економікою, безпекою, дорогами, функціонуванням лікарень, гумдопомогою. Питання Пушкіна точно почекає", - додав Сухомлин.

Читайте, як проходитиме вступна кампанія в Україні.

Ми писали й про те, як зареєструватися на мультипредметний тест ЗНО до 19 квітня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дітям вона не знадобиться: у школах Житомира більше не вивчатимуть російську мову 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.04.2022 823
Еще материалы раздела «Суспільство»