<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Українувсі новини дня
Політика
Світ
13.04.2022 533

Дефолт Росії очікується на початку травня, - Гетманцев

Дефолт Росії за зовнішніми зобов'язаннями це не питання сьогоднішнього дня. Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ради Данила Гетманцев очікує його за декілька тижнів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заву Гетманцева в ефірі телемарафону.

"На жаль, сьогодні ми не можемо констатувати дефолт РФ. Є дефолт окремих російських компаній, наприклад залізниці. Але дефолт самої Росії ми очікуємо на початку травня, тоді, коли за зовнішніми своїми зобов'язаннями Росія не зможе сплачувати у іноземній валюті", - сказав він.

Гетманцев нагадав, що Росія намагається сплатити в рублях, що не відповідає умовам випуску цінних паперів.

"Тому, дефолт - це питання не сьогоднішнього дня, але за декілька тижнів ми будемо його констатувати", - додав він.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинги Росії в іноземній валюті до "вибіркового дефолту". Це сталося через збільшені ризики того, що Москва не зможе і не захоче виконати свої зобов'язання перед іноземними власниками боргу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дефолт Росії очікується на початку травня, - Гетманцев 5.00 5 1
Політика / Світ
13.04.2022 533
Еще материалы раздела «Світ»