НОВИНИ ДНЯ: Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильновсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.04.2022 607

Прокуратура оголосила підозру автору книги «денацификация Украины»

Правоохоронці повідомили російському публіцисту Армену Гаспаряну першу в Україні підозру у публічних закликах до геноциду українського народу.

630_360_1649788848-585_13.04.22

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Офіс генерального прокурора та СБУ повідомили про підозру російському журналісту і публіцисту Армену Гаспаряну в публічних закликах до геноциду, а також виготовленні та розповсюдженні матеріалів з такими закликами (ч. 2 ст. 442 КК України)», - уточнюється у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, який є автором книги «Денацификация Украины. Страна невыученных уроков», у своєму творі системно просував твердження про неспроможність Української держави до подальшого існування, неповноцінність і другосортність української нації.

«Автор закликав владу рф провести так звану «денацифікацію» України, у тому числі - шляхом проведення воєнних дій на її території та забезпечення повного зовнішнього контролю. Підозрюваний вказав на необхідність початку «денацифікації», а по суті - геноциду українського народу з кордонів так званих «днр» та «лнр», просуваючись далі по всій території України», - зазначається у повідомленні.

Серед ідей Гаспаряна - фільтраційні і концентраційні табори для українців та навіть їх повне знищення, поінформували у ОГП.

«Твердження з книги «Денацификация Украины. Страна невыученных уроков» неодноразово використовувались вищим політичним та військовим керівництвом рф для виправдовування військової агресії проти України. А управління справами президента рф закупило її для вивчення та використання посадовими особами», - йдеться у повідомленні.

Слідство у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими Служби безпеки України.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прокуратура оголосила підозру автору книги «денацификация Украины» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.04.2022 607
Еще материалы раздела «Суспільство»