<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2022 656

У Маріуполі розвідка зафіксувала 13 мобільних крематоріїв окупантів

Українська розвідка зафіксувала у Маріуполі 13 мобільних крематоріїв російських окупантів. Їх використовують для зачистки вулиць від тіл загиблих мирних жителів.

1___4972_650x410_13.04.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що мобільні крематорії почали використовувати у Маріуполі після розголосу звірств російських військових у Бучі Київської області.

"У Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Всіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити", - йдеться у повідомленні.

Раніше мобільні крематорії помітили у Чернігівській області та у місті Новоайдар Луганської області. Також їх використовують для знищення тіл російських військовослужбовців, аби приховати реальну кількість жертв серед особистого складу ЗС Росії.

Дії російської армії підпадають під визначення "геноцид" відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, раніше в міській раді повідомляли про використання окупантами у Маріуполі мобільних крематоріїв.

Крім того, мер міста Вадим Бойченко заявив, що російські військові доставили велику кількість тіл у торговий центр, туди ж привезли крематорії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Маріуполі розвідка зафіксувала 13 мобільних крематоріїв окупантів 5.00 5 1
Політика / Україна
13.04.2022 656
Еще материалы раздела «Україна»