<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILDвсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2022 772

Епіфаній: майже половина ченців Києво-Печерської лаври хочуть перейти в ПЦУ

Майже половина ченців у Києво-Печерській лаврі хочуть перейти до Православної церкви України. Зараз вони відносяться до Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю предстоятеля ПЦУ Епіфанія для lb.ua.

"Згідно з нашою інформацією, в Києво-Печерській лаврі кількість ченців, які піднімають питання перед своїм керівництвом про прийняття будь-якого рішення, вже наближається до половини", - зазначив він.

За його словами, коли буде абсолютна більшість, то вони зможуть прийняти рішення приєднатися до ПЦУ, і оскільки майно лаври належить державі, то держава просто переукладе договір або яким-небудь іншим чином вирішить питання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Епіфаній: майже половина ченців Києво-Печерської лаври хочуть перейти в ПЦУ 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2022 772
Еще материалы раздела «Україна»