<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2022 1963

Три чверті прихожан УПЦ Московського патріархату перестали себе ідентифікувати з цією церквою

З початком російського вторгнення в Україну 73% прихожан УПЦ Московського патріархату перестали себе ідентифікувати з цією церквою. Крім того, 35% російськомовних українців перейшли на українську.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування компанії Info Sapiens.

Як зазначають соціологи, якщо в лютому 15% українців вважали себе прихожанами УПЦ Московського патріархату, то в березні таких лишилось тільки 4%: отже, УПЦ МП втратила 73% прихожан. Натомість частка прихожан Православної церкви України (ПЦУ) зросла з 38% до 52%.

Також у лютому в Україні було 26% російськомовних громадян (за мовою, якою спілкуються найчастіше), а в березні їх частка зменшилась до 17%: отже, 35% російськомовних громадян почали спілкуватись українською. Частка україномовних збільшилась з 46% до 55%, решта є білінгвами.

Опитування Info Sapiens проводилося 24-28 березня 2022 року серед 1000 респондентів по всій Україні крім окупованих Росією Криму та Донбасу. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон, і мешканців окупованих населених пунктів, де немає зв’язку. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Три чверті прихожан УПЦ Московського патріархату перестали себе ідентифікувати з цією церквою 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2022 1963
Еще материалы раздела «Україна»