<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2022 679

Понад 500 тисяч українців примусово депортовані в Росію, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти примусово вивезли до Росії понад 500 тисяч громадян України. Їх депортують у віддалені регіони РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення президента до парламенту Естонії.

"На сьогодні вже більш як 500 тисяч українців примусово переміщені. Тільки уявіть собі, скільки це! Це якби окупанти взяли за мету вивезти весь Таллінн. Ціле місто. Це - як третина всіх ваших громадян", - заявив Зеленський.

За словами президента, у Росії в українців забирають документи, мобільні телефони та особисті речі. Трапляються випадки, коли батьків розлучають з дітьми. Їх планують передати на незаконне всиновлення у російські родини.

Нагадаємо, за даними омбудсмена з прав людини, з Маріуполя з початку війни депортували близько 33 тисячі мирних жителів.

Крім того, окупанти примусово вивезли всіх медиків, щоб залишити блокадне місто без медичної допомоги.

Оценка материала:

5.00 / 2
Понад 500 тисяч українців примусово депортовані в Росію, - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2022 679
Еще материалы раздела «Україна»