<
НОВИНИ ДНЯ: Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2022 892

Івано-Франківськ вимагає від Ради і Зеленського заборонити УПЦ Московського патріархату

Міська рада Івано-Франківська вимагає заборонити Українську православну церкву (УПЦ) Московського патріархату. Відповідні звернення направлені Верховній раді та президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

"На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради звернулися до президента України та голови ВРУ з вимогою припинити діяльність УПЦ (МП) в Україні", - зазначив він.

У зверненні йдеться, що так звані "гоніння" церкви Московського патріархату стали однією з офіційних причин Москви для вторгнення в Україну, проте вже 16 єпископів відмовилися поминати патріарха РПЦ Кирила і прагнуть незалежності.

"Сьогодні у визначальний період своєї історії українська держава повинна ствердно і послідовно стояти на своєму захисті. Всі державні установи, як і Збройні сили України, повинні захищати суверенітет України. Росія відчайдушно намагається зберегти цю свою область впливу на голови і душі українців і зберегти важливого руйнівного агента на території України. Ми вважаємо, що саме зараз настав час, щоб зупинити ворожу діяльність Російської православної церкви на території України", - йдеться в документі.

Також депутати нагадали, що в Раді зареєстрованио законопроект №7204 "Про заборону Московського патріархату на території України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що священики УПЦ Московського патріархату вимагають скликати міжнародний церковний трибунал для предстоятеля РПЦ Кирила.

Оценка материала:

5.00 / 2
Івано-Франківськ вимагає від Ради і Зеленського заборонити УПЦ Московського патріархату 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2022 892
Еще материалы раздела «Україна»