<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
14.04.2022 620

Онлайн-магазини блокують платежі картками UnionPay, випущеними в росії

У власників карток китайської платіжної системи UnionPay, випущених у росії, виникли проблеми з оплатою товарів в інтернет-магазинах, розташованих за межами рф.

Як передає Укрінформ, про це пише "Коммерсант".

За інформацією видання, багато іноземних магазинів та їхні банки-еквайєри відсікають будь-які платежі з карток, випущених у рф, в тому числі і UnionPay. Експерти пояснюють це тим, що банки, які працюють з інтернет-магазинами, відмовляються обслуговувати випущені в росії картки будь-яких платіжних систем, хоча санкціями такі обмеження не передбачені.

При цьому, як зазначає "Коммерсант", вплинути на цю ситуацію могла б сама платіжна система, поставивши вимогу від еквайєрів на місцях виконувати зобов'язання, проте UnionPay не втручається в ситуацію і не дає коментарів з цього приводу.

Наразі в росії випущено близько пів мільйона карток UnionPay, що в десять разів більше, ніж на початок березня. При цьому значна частина з них — віртуальні, тобто передбачають використання для оплати товарів в інтернет-магазинах.

Як повідомляв Укрінформ, Японія обмежила доступ росії до міжнародної платіжної системи SWIFT та заборонила експорт обладнання для нафтопереробки.

Провідні японські компанії, зокрема Toyota, Honda, Nintendo та Sony, призупинили експорт до рф.

Оценка материала:

5.00 / 2
Онлайн-магазини блокують платежі картками UnionPay, випущеними в росії 5.00 5 2
Політика / Світ
14.04.2022 620
Еще материалы раздела «Світ»