НОВИНИ ДНЯ: Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2022 829

У разі надання ракет дальнього радіуса дії Україна зможе відтіснити ворога зі сходу - Резніков

Російські загарбники планують оточити українські війська в районі ООС, однак у разі надання міжнародними партнерами ракет дальнього радіуса дії, Україна зможе відтіснити ворога з Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив іноземним ЗМІ, повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ в Фейсбуці.

 

Відповідаючи на питання щодо ситуації в зоні ООС та чи перебувають українські війська під загрозою оточення, Резніков повідомив: «Так, такий план Кремля - оточити наші війська в зоні ООС. Вони будуть продовжувати бомбити Маріуполь та інші міста».

Водночас на питання, чи допоможе наступальне озброєння, надане Україні, відтіснити ворога зі сходу України, міністр наголосив: «Так. Ми виженемо їх з нашої країни».

Крім того, міністр прокоментував ситуацію щодо захисту Маріуполя та відзначив, що наші захисники тримають оборону попри 10 тисяч ворожих військ, які оточили місто.

«Наші бійці продовжують захищати місто. Близько 10 тисяч російських військових зараз біля Маріуполя. Наші воїни зупинили їх», - розповів міністр.

Коментуючи заяви політиків, що друга фаза війни нагадуватиме Другу світову, Резніков наголосив: «Це означає, що там, на Донбасі, працює команда Об’єднаних сил, щоб вигнати ворога з нашої землі. Ми воюємо, і тому це буде дуже, дуже кривава справа».

Також міністр вважає, що наступ ворога фактично вже розпочався: «Так, вони продовжують свою програму. Вони зруйнують всю цивільну інфраструктуру, вб’ють усіх цивільних, як вони тільки що зробили у Краматорську... Їм потрібне щось на кшталт перемоги. Вони чекають травня, щоб 9 числа організувати «парад перемоги», тому їм необхідна якась невеличка перемога. Це може бути Донбас, Маріуполь, їм неважливо. Для Кремля це чисто символічно».

Відповідаючи на питання, чи переможе Україна, якщо отримає необхідну зброю, Резніков відповів: «Звичайно».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У разі надання ракет дальнього радіуса дії Україна зможе відтіснити ворога зі сходу - Резніков 5.00 5 2
Політика / Україна
14.04.2022 829
Еще материалы раздела «Україна»