<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Політика
Світ
14.04.2022 987

Чому росія замінила командувача війною в Україні - версія британської розвідки

За даними британської розвідки, призначення нового командувача сил російського вторгнення генерала Олександра Дворнікова демонструє, наскільки рішучий опір українців і неефективне довоєнне планування змусили росію переоцінити свої операції.

630_360_1458755099-8348-foto-ria-novosti_14.04.22

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Призначення росією генерала армії Олександра Дворнікова командувачем війною в Україні є спробою централізувати командування та управління. Нездатність зв’язати та координувати військову діяльність заважала вторгненню росії до сьогодні», – вважають у британській розвідці.

Як зазначається, Дворніков, як і багато високопоставлених російських генералів, має попередній досвід командування в Сирії. Крім того, з 2016 року він командував Південним військовим округом росії, що межує з українським Донбасом.

У російських повідомленнях нещодавно наголошувалося на прогресуванні наступів на Донбасі, оскільки російські сили переорієнтовуються на схід.

«Вибір Дворнікова додатково демонструє, наскільки рішучий опір українців і неефективне довоєнне планування змусили росію переоцінити свої операції», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, через провал практично всіх цілей, поставлених перед російським військовим керівництвом щодо вторгнення до України, командувача операції було змінено, і наразі вторгненням керує російський генерал Дворніков, який намагається покращити координацію між різними підрозділами.

10 квітня глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що призначення нового командувача сил російського вторгнення генерала Дворнікова не вплине на плани України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому росія замінила командувача війною в Україні - версія британської розвідки 5.00 5 2
Політика / Світ
14.04.2022 987
Еще материалы раздела «Світ»