НОВИНИ ДНЯ: Чи готовий Кремль до "сумлінних переговорів" з Україною: в ISW оцінили заяви РФ  Сонячно, але без спеки: якою буде погода в Україні в останню суботу липня  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2022 1226

Балаканина про німецьку зброю для України: не дають, бо не хочуть, чи не можуть?

Ростислав Семків: Вчора пізно увечері Том Купер додав ще один матеріал – такий собі «емоційний» (як він уміє) додаток. Вельми тверезий. За переклад та сутнісні коментарі дякуємо Yura Gaidai

 

БАЛАКАНИНА ПРО НІМЕЦЬКУ ЗБРОЮ ДЛЯ УКРАЇНИ

Висвітлюючи сучасні війни, мейнстримні ЗМІ та соціальні медіа, як завше, поширюють істерію. У довгій черзі істерій про українську війну дійшла черга до істерії «німецький уряд перешкоджає постачанню важких озброєнь в Україну».

Нібито є «відмова німців» постачати важкі озброєння. Відповідно, канцлер Шольц винен у відмові постачати танки, БМП, реактивну артилерію… ага, а може вам ще лінкори «Бісмарк», «Тірпіц» і парочку атомних бомб B-61 з авіабази Раммштайн?

Проблема в тому, що Німеччина останні 30 років, де-факто, роззброювалася. Бундесвер, Люфтваффе і флот зменшені до мінімальної спроможності. Такі об’єкти, як «Танкове кладовище» в Rockensußra за цей період порізали понад 15 000 бронемашин.

Іронічно, але уряд Меркель останні 16 років так люто роззброював Бундесвер, що в них не залишилося жодних істотних запасів боєкомплекту, не те, що зайвих танків чи іншої важкої зброї. Їхня логістика деградувала до поставок запчастин за підходом «саме вчасно» (just in time), а резервні склади напів сучасного обладнання, такого як головні ударні танки «Леопард 2» - були повністю розпродані.

Залишилися лише запаси старих танків «Леопард 1» зі слабкою бронею, які вважалися застарілими ще у 80-х роках та інше древнє лайно, яке потребує капремонту, що забере 3-6 місяців. Тому зараз Берлін не може віддати нічого, не послабивши Бундесвер ще більше.

Показово, що саме представники ХДС/ХСС*, які роззброювали Німеччину і поставили її у надмірну залежність від російських нафти і газу, зараз найбільше волають про «провал» уряду Шольца** у наданні допомоги Україні. Врешті, Шольц навіть сказав «Так, ми не здатні надати допомогу, але запитайте у нашої промисловості – якщо вони можуть, у них є наш дозвіл»

Так само в паніці всі «доброзичливці» з інших країн, де аналогічні процеси відбувалися останні тридцять років – з Великобританії, де останні два роки дебатували про розпродаж всіх танків, Фрації, Італії, та звісно США («а я ж казав!»), які теж розпродали більшість головних ударних танків, ганяючи повстанців по Афганістанах, Іраках, та 20-ти інших місцях планети.

Люди, прийдіть до тями!

Заміна танків, БМП, важкої артилерії - не може відбутися за ніч. Лише виготовлення пробних зразків потребує 10-12 місяців. Зганяти свою фрустрацію на німцях нічому не зарадить. Облажалася не лише Німеччина, облажалася олігархія усього Заходу, і все через одну причину – прибутки. Прибутки від бізнесу з росією, Китаєм і т.д. і т.п.

Підсумую: припиніть зважати на фоновий шум. Зосередьтеся на важливих речах та пошуку рішень. Хочете злитися? Зліться на тих, хто призвів до цієї ситуації, а не на тих, кому доводиться її розгрібати.

КОМЕНТАР ВІД ПЕРЕКЛАДАЧА :

Додам від себе - у німців зараз, наскільки розумію, взагалі немає діючого власного виробництва танків, домовляються про СП з греками. США зараз здатні виготовляти за рік не більше 4,500 вистрілів для джевелінів (для масштабу, нам уже передали 17 000 протитанкових систем). Україна теж будувала дороги і планувала Олімпіаду і десяток льодових стадіонів, замість скирдувати важку артилерію, Стугни, та біс його знає, що іще.

Сильна армія - це дорого і непопулярно, політично приємніше розпродувати армію та витрачати на неї 1% ВВП, а не 5%. Це універсальна проблема всіх розслаблених демократій світу, від Японії до Британії.

Тепер усі ми платимо за це.

На фото "кладовище танків" у Rockensußra, Німеччина.

UPD: додав графік з витратами на оборону країн НАТО у 2014-2021 (клацніть, щоб побачити підписи по осі абсцис). Як бачите, цільові 2% ВВП в середньому витрачали всього 5 країн, і ще країни Балтії близько до того. Саме ці країни - США, Британія, Польща і країни Балтії зараз нам допомагають зброєю найбільше, наскільки я розумію. І Хорватія зрозуміло чому не валяла дурника, у них ще свіжа пам'ять.

278321587_10160182966083746_5663739717246607721_n

* ХДС/ХСС (CDU/CSU) : Християнсько-демократичний союз Німеччини та Християнсько-соціальний союз Баварії – коаліція Анґели Меркель, що була при владі з 2005 по 2021 рік. Фактично, консерватори [ред.]

** Уряд Олафа Шольца є коаліцією Соціал-демократичної партії Німеччини (SPD), Вільної демократичної партії (FDP) та Партії Зелених. Демократи [ред.]

Оригінал: https://medium.com/.../supplement-blah-blah-on-german...

Джерело: Ростислав Семків

Оценка материала:

5.00 / 2
Балаканина про німецьку зброю для України: не дають, бо не хочуть, чи не можуть? 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2022 1226
Еще материалы раздела «Україна»