<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновниківвсі новини дня
Політика
Світ
14.04.2022 708

США віддали Україні практично всі запаси Javelin

Сполучені Штати відправили в Україну стільки протитанкових ракет Javelin, що їх запаси вичерпуються для можливого використання власними силами. Поповнення американських запасів новою зброєю займе роки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Військові планувальники, ймовірно, починають нервувати. Сполучені Штати зберігають запаси для різних можливих глобальних конфліктів, які можуть статися проти Північної Кореї, Ірану або самої Росії. У якийсь момент ці запаси опустяться настільки, що військові планувальники засумніваються в тому, що військові плани можуть бути виконані. США, ймовірно, наближаються до цього моменту", - заявив старшого радника програми міжнародної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Кансіан.

За його оцінками, на складах може залишатися від 20 до 25 тисяч Javelin, а 7 тисяч систем, відправлених в Україну, "складають приблизно третину від загальної кількості запасів США".

"На заміну поставлених на сьогодні ракет піде близько 3-4 років. Якщо Сполучені Штати поставлять Україні ще ракети, цього разу на заміну піде більше часу", - сказав Канчіан.

Оценка материала:

5.00 / 2
США віддали Україні практично всі запаси Javelin 5.00 5 2
Політика / Світ
14.04.2022 708
Еще материалы раздела «Світ»