<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
14.04.2022 627

Трамп назвав дії російських військ в Україні геноцидом

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що злочини, які російські військові чинять в Україні, є геноцидом.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Fox News.

«Те, що відбувається в Україні - це геноцид», - заявив Трамп.

За його словами, путін продовжує фінансувати свою військову машину завдяки великим прибуткам від продажу нафти, ціна якої зараз знаходиться на дуже високому рівні (близько 100 доларів за барель).

Він також розкритикував залежність Німеччини від російських енергоносіїв.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок глава Білого дому Джо Байден висловив оцінку діям путіна та його сил в Україні, назвавши це геноцидом, адже доказів цьому, за його словами, стає все більше. Таку саму оцінку дав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, пообіцявши притягнути до відповідальності винуватців вчинення цих злочинів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Трамп назвав дії російських військ в Україні геноцидом 5.00 5 1
Політика / Світ
14.04.2022 627
Еще материалы раздела «Світ»