<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.04.2022 804

ВР схвалила заяву про забезпечення захисту прав журналістів під час війни

Верховна Рада ухвалила постанову про Заяву українського парламенту про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану.

Про це в Телеграмі повідомив народний депутат України Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

«7266 – заява ВРУ про забезпечення захисту прав журналістів та ЗМІ під час війни», - написав Железняк.

За його словами, за ухвалення документу в цілому проголосували 348 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, парламентарії вважають, що прийняття цього документу сприятиме захисту України в інформаційній сфері завдяки підтримці Верховної Ради встановлених Конституцією та законами України гарантій свободи слова. У постанові також є заклик до інших органів державної влади всебічно допомагати чесним журналістам і засобам масової інформації робити свою роботу, яка полягає у висвітленні подій, які відбуваються на території України.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВР схвалила заяву про забезпечення захисту прав журналістів під час війни 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.04.2022 804
Еще материалы раздела «Суспільство»