<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Світ
15.04.2022 1429

Кораблі НАТО увійшли до Балтійського моря

Кораблі 1-ї Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG1) увійшли до Балтійського моря і братимуть участь у навчаннях із країнами-союзниками та країнами-партнерами.

Про це повідомляє естонський портал ERR.

Ця група складається з п'яти кораблів і очолює її фрегат королівського військово-морського флоту Нідерландів De Zeven Provinciën.

У четвер до Балтійського моря увійшла частина кораблів групи SNMG1. Решта прийдуть вже в п'ятницю в термінал Талліннського порту.

Першочергове завдання - продемонструвати присутність союзників у регіоні Балтійського моря та провести спільні навчання з естонським військово-морським флотом.

НАТО регулярно розгортає морські сили в Балтійському морі, щоб підтримувати оборонний потенціал відповідно до договірних зобов'язань.

Три фрегати, що вже стоять у порту, прийшли з міжнародних північних вод Норвегії. Там вони були на навчаннях, які називалися "Холодна відповідь".

Натівські кораблі простоять у терміналі ще щонайменше тиждень, а наступного тижня на зміну їм прийде вже інша група військово-морських сил альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кораблі НАТО увійшли до Балтійського моря 5.00 5 1
Політика / Світ
15.04.2022 1429
Еще материалы раздела «Світ»