<
НОВИНИ ДНЯ: Байден зробив нову заяву по Україні, назвавши Путіна "жорстоким тираном"  Дощі з грозою накриють пів України: прогноз погоди на 27 травня  В Україні 27 травня до +27°, подекуди дощі та грози  Пів України накриють грози: яка погода очікує нас у неділю 26 травня  До Києва йдуть дощі: синоптики назвали точну дату, коли почнуться опади  До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні  Дощі, грози та пориви вітру: якими будуть останні травневі вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Росія
15.04.2022 782

Білорусь підвищує ціну на цукор, щоб його не вивозили до Росії

Виробники хочуть забезпечити насамперед внутрішній ринок.

Білоруські виробники цукру підвищать рівень відпускної ціни, щоб його не вивозили до Росії, де ціни вдвічі вищі й виник дефіцит.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на заяву білоруського концерну Білдержхарчпром. Пише ТСН. 

“Нинішня зміна відпускної ціни – превентивний захід з урахуванням конʼюнктури ринку, що склалася. На тлі дворазового цінового розриву з Російською Федерацією експерти прогнозують можливість масового вивезення цукру за межі Білорусі”, – йдеться в повідомленні.

"Основне завдання концерну – забезпечити продуктами харчування насамперед внутрішній ринок. Сьогодні ми відзначаємо значне зростання попиту на цукор: якщо у січні – березні 2021 року на душу населення продавали 1–1,5 пачки цукру на місяць, то у березні цього року на одну особу з полиць магазину йшло орієнтовно вже 3 кг цукру. І це ми беремо до уваги не лише доросле населення, а й дітей раннього віку”, – зазначив голова концерну Олег Жидков.

Нагадаємо, російська віцепремʼєрка Вікторія Абрамченко заявляла, що РФ виробляє близько 6 млн тонн цукру. За перші два тижні війни цукор здорожчав на 11%, а обсяг його продажів зріс на 63%.

Росіяни вже відчувають дію санкцій, запроваджених проти РФ через її війну в Україні. Бійки та довжелезні черги за цукром, порожні полиці в магазинах у відділах особистої гігієни та небувале зростання цін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Білорусь підвищує ціну на цукор, щоб його не вивозили до Росії 5.00 5 2
Політика / Росія
15.04.2022 782
Еще материалы раздела «Росія»