<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
16.04.2022 529

Світ має бути готовим до застосування росією ядерної зброї - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський попередив міжнародну спільноту про необхідність бути готовими до того, що кремлівський лідер путін може застосувати ядерну або хімічну зброю у війні проти України.

Про це він сказав у інтерв’ю CNN, повна версія якого має вийти на каналі в неділю, передає кореспондент Укрінформу.

«Не тільки я – весь світ, усі країни повинні бути стурбовані цим, оскільки ця інформація може бути нереальною, але це може бути правдою», - сказав Зеленський.

За його словами, росіяни можуть застосувати тактичну ядерну зброю, а також хімічні боєприпаси, оскільки життя мирного населення для них нічого не варте. У цьому зв’язку Президент підкреслив, що потрібно «не боятися, а бути готовими» до такого розвитку подій.

«Однак це питання не до України – не лише до України – а й до всього світу, я думаю», - зауважив глава держави.

Як повідомлялося, раніше директор ЦРУ Білл Бернс заявив, що Сполучені Штати серйозно сприймають потенційну можливість застосування росіянами ядерних боєприпасів малої потужності на тлі провалів у наступальній операції рф.

Оценка материала:

5.00 / 1
Світ має бути готовим до застосування росією ядерної зброї - Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
16.04.2022 529
Еще материалы раздела «Україна»