<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.04.2022 646

Під час Песаху, Великодня та Рамадану нехай замовкуть гармати - заява Ради Церков

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає до припинення вогню і безпеки під час вшанування релігійних свят.

630_360_1618624050-190_16.04.22

Як передає Укрінформ, звернення оприлюднене на сайті ВРЦіРО.

«Цього року за західним церковним календарем 17 квітня, а за східним церковним календарем – 24 квітня християни святкують Великдень. З вечора 15 квітня до вечора 23 квітня юдеї вшановують свято Песах. До кінця квітня мусульмани вшановують місяць посту Рамадан. Як представники релігійної спільноти України звертаємося із закликом хоча би на час священних для всіх трьох релігій днів зупинити обстріли міст і сіл України, стишити наступальні бойові дії», - зазначили у ВРЦіРО.

Водночас Рада Церков висловила переконання, що за наявності бажання та доброї волі російська сторона в рамках триваючого переговорного процесу і контактів спільно з компетентними представниками України могли би досягнути домовленостей, які би забезпечили мирним мешканцям України можливість зустріти і відзначити наступні священні дні без обстрілів та ризику для життя.

«Нехай Всевишній надихне мудрістю та милосердям всіх, від кого залежить вирішення цього питання», - закликала Рада Церков.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ВРЦіРО виступила із заявою до світової спільноти щодо фактів геноциду українського народу, вчиненого російськими військами у Київській та інших областях України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Під час Песаху, Великодня та Рамадану нехай замовкуть гармати - заява Ради Церков 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.04.2022 646
Еще материалы раздела «Суспільство»