<
НОВИНИ ДНЯ: Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустятьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.04.2022 2840

Великдень 2022: чому щороку змінюється дата святкування

Великдень 2022 в України дата: чому вона щороку інша?

Напередодні весни, після святкування Масляниці, цікавить, коли Пасха у 2022 році. Православні християни цьогоріч відзначають її 24 квітня, а католики — 17 квітня. До цього обов'язково дотримуються Великого посту. Дата відзначання Великодня щороку змінюється. Від чого залежить дата святкування та чому вона постійно змінюється?

Чому змінюється дата Пасхи

Насправді дата Великодня визначається зі співвідношення сонячного та місячного календарів. При обчисленні дати Великодня враховують обертання Землі навколо Сонця й обертання Місяця навколо Землі. Крім того, обов'язковою умовою свята Великодня є те, що воно завжди повинно припадати на неділю.

За правилом, Великдень святкується першої неділі після весняного повного місяця. Весняним повним місяцем вважається перший повний місяць, що настав після дня весняного рівнодення, яке святкується 21 березня. Цього правила дотримуються як православні, так і католики. Через те, що дата Пасхи розраховується за місячним календарем, вона може припадати на період з 4 квітня по 8 травня. Проте іноді її можуть й перенести на тиждень вперед, якщо вона припаде на єврейське свято Песах.

Оценка материала:

5.00 / 4
Великдень 2022: чому щороку змінюється дата святкування 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
17.04.2022 2840
Еще материалы раздела «Суспільство»