<
НОВИНИ ДНЯ: Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит поясниввсі новини дня
Політика
Світ
17.04.2022 886

Журналісти встановили особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва»

Журналісти програми «Схеми» ідентифікували особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва», спростувавши інформацію міноборони рф про нібито «повну евакуацію екіпажу».

630_360_1649892609-104_17.04.22

Про це повідомляє Радіо Свобода за результатами журналістського розслідування, передає Укрінформ.

«Вже вдалося встановити особу одного загиблого мічмана «москви» - Івана Вахрушева, який служив у п’ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля», - йдеться у повідомленні.

«Схеми» знайшли пост у соціальній мережі «одноклассники» жінки на ім’я Варвара Вахрушева. Вона повідомила, що її чоловік загинув під час «виконання своїх обов’язків». На фото чоловік, одягнений в офіцерську форму військово-морських сил рф з погонами мічмана.

Користувач соцмережі на прохання «Схем» звернувся до Варвари Вахрушевої, яка підтвердила, що її чоловік загинув у результаті затоплення крейсера «москва». При цьому обставин загибелі жінці не повідомили.

«Тіло його знайшли. Повідомили у четвер (14 квітня – ред.)», - цитує видання вдову мічмана.

За інформацією від Вахрушевої, 27 членів екіпажу «москви» зникли безвісти, її чоловік служив у бойовій частині номер п’ять, яка відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Вказується, що військове командування рф досі не спростувало та не уточнило свою заяву від 14 квітня, в якій стверджувалося, що всі члени екіпажу вижили.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові уразили російський крейсер «москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних ушкоджень.

Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу «москві», але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути.

У росії ввечері цього ж дня офіційно підтвердили, що крейсер чорноморського флоту рф «москва» затонув під час буксирування до порту, при цьому нібито відбулась евакуація екіпажу на інші кораблі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Журналісти встановили особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва» 5.00 5 2
Політика / Світ
17.04.2022 886
Еще материалы раздела «Світ»