<
НОВИНИ ДНЯ: Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Політика
Світ
17.04.2022 653

У міноборони Австрії знищення крейсера "москва" назвали стратегічним успіхом ЗСУ

Українські військові завдали сильного удару по самолюбству росіян та здобули стратегічний успіх, знищивши флагман чорноморського флоту рф крейсер "москва".

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник групи базового планування міністерства оборони Австрії генерал-майор Бруно Гофбауер в інтерв’ю виданню Oberösterreichische Nachrichten.

"Українці завдали сильного удару по самолюбству росіян, але вони також досягли успіху в стратегічному сенсі", - заявив австрійський генерал, коментуючи знищення "москви".

За словами Гофбауера, військово-морські сили росії, очевидно, серйозно недооцінили спроможності українських захисників, коли відправили "москву" у прибережні води. Коментуючи удар по крейсеру українськими ракетами "Нептун", генерал заявив, що влучання, вочевидь, відбулося у вразливе місце і "викликало ланцюгову реакцію".

Експерт у військово-морській сфері вказав на те, що з ліквідацією флагмана чорноморського флоту рф зменшився і військовий потенціал самого флоту.

На цьому тлі австрійський генерал також висловив переконання, що російська десантна операція в районі Одеси найближчим часом не відбудеться. Зокрема, й тому, що однією з проблем для російських кораблів стане мінування прибережного району українськими військами.

Як повідомлялося, 13 квітня українські військові уразили російський крейсер "москва" з протикорабельної ракетної системи "Нептун", завдавши йому серйозних пошкоджень.

Оперативне командування "Південь" 14 квітня повідомило, що інші одиниці російського корабельного угруповання намагалися надати допомогу "москві", але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути.

У росії ввечері того ж дня офіційно підтвердили, що крейсер чорноморського флоту рф "москва" затонув під час буксирування до порту.

Оценка материала:

5.00 / 1
У міноборони Австрії знищення крейсера "москва" назвали стратегічним успіхом ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Світ
17.04.2022 653
Еще материалы раздела «Світ»