<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Політика
Україна
17.04.2022 3174

Зеленський підвищив командувача ВМС України до віце-адмірала

Президент України Володимир Зеленський підвищив у званні командувача Військово-морських сил Олексія Неїжпапу. Він підвищений до віце-адмірала.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт президента.

"Присвоїти військове звання віце-адмірала контр-адміралу Олексію Неїжпапі -командувачу Військово-морських сил Збройних сил України", - йдеться в указі.

Зазначимо, офіційно невідомо, за що конкретно командувач був удостоєний підвищення, але радниця Офісу президент Вікторія Страхова в Facebook натякнула, що його відзначили за "блискучу операцію". Ймовірно, мається на увазі знищення російського ракетного крейсера "Москва" в Чорному морі.

Звання віце-адмірала розташовується на щабель нижче найвищого офіцерського чину на флоті - адмірала.

Нагадаємо, цього тижня в Чорному морі затонув російський крейсер "Москва". За офіційними даними російської сторони, на ньому здетонував боєзапас. Українська сторрона офіційно не підтверджує свою причетність.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський підвищив командувача ВМС України до віце-адмірала 5.00 5 3
Політика / Україна
17.04.2022 3174
Еще материалы раздела «Україна»