НОВИНИ ДНЯ: Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Україні  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігом  З натяком на Storm Shadow. У ЗСУ підтвердили удар по командному пункту в Курській області  Путін визнав удари ATACMS та Storm Shadow по Росії  Велика Британія готова воювати з РФ у Східній Європі: генерал назвав умову  "Погода дуже на любителя": синоптикиня дала прогноз на вихідні  Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.04.2022 5961

Традиційна пасхальна випічка: 3 неймовірних рецепта

Коли пекти пироги на Великдень і які рецепти вибрати, якщо хочеться смачної здоби до свята.

beb2b84b317ad03ff192c6ce75780e54_18.04.22

У 2022 році православні відзначать Великдень 24 квітня. Церква стверджує, що займатися випічкою найкраще в Чистий Четвер, в крайньому випадку - у Велику Суботу. Інші дні, якими багата Страсна седмиця, не підходять для приготування їжі.

УНІАН з'ясував, яка випічка на Великдень, крім пасок, точно сподобається вашим близьким.

Великодній кекс на дріжджах

  • борошно - 800 гр
  • живі дріжджі - 80 гр
  • вершки - 450 мл
  • вершкове масло - 200 гр
  • цукор - 250 гр
  • ванільний цукор - 2 пакетики
  • яєчні жовтки - 8 шт
  • ізюм - 0,5 склянки
  • мигдальні пелюстки - 50 гр
  • товчений кардамон -1 ч. л
  • товчений мускатний горіх -1 ч. л
  • шафран - щіпка (за бажанням)
  • сіль - щіпка

Поставити водяну баню і нагріти на ній вершки до кімнатної температури. Розкришити дріжджі і перемішати до повного розчинення. Просіяти два рази дві склянки борошна і всипати в ємність з вершками. Накрити рушником і залишити в теплому місці.

В окремій мисці збити жовтки з цукром, в іншу тарілку просіяти три склянки борошна, додати сіль, мелений кардамон і мускатний горіх, ванільний цукор. Перемішати сухі інгредієнти. Додати їх в опару, яка до того часу підніметься, і перемішати. В кінці з'єднати з розм'якшеним вершковим маслом і збитими жовтками.

Ізюм і мигдаль вимити, обсушити, додати в тісто і ретельно вимісити. Потім знову накрити і залишити в теплому місці на 1.5 - 3 години. Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати борошном. Викласти тісто у форми на 1\3. Знову накрити їх рушником і залишити, щоб тісто піднялося.

Розігріти духовку до 150°C і випікати кекси 20 хвилин, потім збільшити температуру до 180°C і випікати ще 20-25 хвилин. Дістати вироби, не дістаючи з форми, покласти на бік, через 15 хвилин прибрати форму і знову повернути випічку на інший бік, щоб тісто не опало. Готові кекси прикрасити глазур'ю.

Пісочне печиво на Великдень

  • борошно - 2 склянки
  • розпушувач -1 ч. л
  • цукор - 1 склянка
  • вершкове масло - 100 гр
  • яйце - 1 шт
  • ванільний цукор - 2 пакетики

Борошно просіяти разом з розпушувачем два рази у велику ємність, додати звичайний і ванільний цукор. В середині зробити виїмку і вбити яйце, перемішати виделкою. Нарізати вершкове масло кубиками, дати йому трохи розтанути, додати в борошно і розтерти руками до стану крихти.

Замісити тісто, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, формами для печива вирізати фігурки. Посипати деко борошном, викласти печиво, Випікати 15 хвилин при 180°C, в кінці прикрасити за бажанням.

Бабка медова - рецепт на Великдень

  • борошно - 350 гр
  • молоко тепле - 150 мл
  • масло вершкове - 120 гр
  • цукор - 1 ст. л
  • сухі дріжджі - 1 ч. л
  • яєчні жовтки - 4 шт
  • мед - 4 ст. л
  • ізюм - 120 гр
  • цедра 1 апельсина
  • сіль - щіпка

Борошно просіяти в глибоку ємність, додати сіль, цукор і дріжджі, перемішати. В середині зробити поглиблення, вбити жовтки яєць, збовтати виделкою. Додати тепле молоко і розм'якшене вершкове масло, перемішати. Висипати родзинки і лимонну цедру, замісити тісто в мисці.

Викласти тісто на стіл, посипаний борошном, вимішувати мінімум 10 хвилин. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто. Накрити рушником або плівкою, залишити на 1 годину. Розігріти духовку до 190°C, випікати пряжку 40-45 хвилин. В кінці перевірити на готовність, при необхідності допекти. Перед подачею на стіл полити медом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Традиційна пасхальна випічка: 3 неймовірних рецепта 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
18.04.2022 5961
Еще материалы раздела «Суспільство»