<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
18.04.2022 650

У Зеленського сумніваються в реальності обміну Медведчука на захисників Маріуполя

Можливість обміну нардепа Віктора Медведчука на захисників і жителів Маріуполя виглядає сумнівною. Оскільки навряд чи російська сторона погодиться відпустити українських бійців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю радника голови Офісу президента Михайла Подоляка для "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогодні об'єктивно Медведчуку немає місця в нинішній Україні, оскільки він є частиною політико-інформаційного явища, яке сформувало ненависть росіян до українців.

Подоляк вважає, що політик запропонував такий обмін тільки з почуття самозбереження.

"Але для нас, як для країни, цивілізованої і дуже сильно люблячої своїх громадян - це дійсно важливо. Важливо витягнути всіх своїх громадян, всіх своїх маріупольців з варварських, кривавих рук російської армії. Втім, сумніваюся, що самі росіяни, які просто впиваються кров'ю маріупольців і "азовців", захочуть повернутися на час в людський образ і всерйоз підтримати ініціативу Медведчука", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна з проханням організувати його обмін на захисників Маріуполя.

Медведчук підозрюється в державній зраді і фінансуванні тероризму. З перших днів вторгнення Росії втік з-під домашнього арешту і переховувався. Минулого тижня його затримали.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Зеленського сумніваються в реальності обміну Медведчука на захисників Маріуполя 5.00 5 1
Політика / Україна
18.04.2022 650
Еще материалы раздела «Україна»