<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.04.2022 901

"Пророцтво" про крейсер "Москва": у мережі звернули увагу на мультфільм 1973 року

Українці знайшли багато збігів між радянським мультфільмом "Скарби затонулих кораблів" 1973 року та затонувшим крейсером "Москва". У "пророчому" мультику на морському дні зображений есмінець із номером "Z 29", а також фігурує "Нептун".

Про це "Апостроф" дізнався через активні обговорення користувачів у соцмережах.

Так, за сюжетом стрічки виробництва російської кіностудії "Союзмультфільм", троє дітлахів із піонерського табору розшукували на підводному кораблі "Нептун" затонулий есмінець зі скарбами. Вони шукали золото, щоб допомогти хлопчику Мвамба та іншим дітям з його країни.

Дитяча команда знайшла судно на дні із написом "Z 29".

"Все зрозуміло, це фашистський есмінець. Фашистські есмінці позначали літерою Z", - сказав один із хлопчиків у мультику.

Далі випливає торпеда з цього корабля і діти здали її на металобрухт. На зароблені гроші вони купили подарунки для Мвамби та його народу.

Мультфільм, який триває 16 хвилин, у Росії вже масово почали видаляти з різних сайтів.

"Ні, ну бути таких збігів просто не може.... Це реально якась вища сила", "На 09:19 просто пророцтво, Нептун знаходить фашистський корабель з буквою Z", "Бачу мультфільм, який незабаром поповнить список заборонених та екстримістських", "Цікаво, чи притягнуть режисера мультика до відповідальності посмертно, за дискредитацію Збройних сил Рашистської федерації? Та й Гітлера притягнути би потрібно))", "Думав, що уривок з мультфільм переозвучили і переробили під актуалочку, але це цілком реальний фрагмент", "Тепер ясно чому російські фашисти вибрали Z для позначення своєї техніки: на підкірці в дитинстві відклалося", - написали користувачі у коментарях під мультфільмом.

Нагадаємо, українська телеведуча Леся Нікітюк, яка зараз активно займається волонтерством, записала пісню про затонулий крейсер "Москва" у розпал війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Пророцтво" про крейсер "Москва": у мережі звернули увагу на мультфільм 1973 року 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.04.2022 901
Еще материалы раздела «Суспільство»