<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.04.2022 516

Українці можуть і надалі виїжджати за кордон за внутрішніми паспортами - ДПСУ

Державна прикордонна служба продовжила можливість перетину кордону для громадян України за внутрішніми паспортами.

Як передає Укрінформ, про це Держприкордонслужба повідомляє у Фейсбуці.

«Можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено... Це стосується всіх громадян незалежно від областей, з яких вони прямують», - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що таке рішення ухвалено зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт).

«Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом», - додають у Держприкордонслужбі.

Водночас прикордонники нагадують, що виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

Як повідомляли раніше у Держприкордонслужбі, для перетину державного кордону України повнолітні громадяни повинні мати закордонний паспорт. У ДПСУ зауважували: стосовно осіб, які прямують за кордон з метою евакуації, лікування можуть прийматися окремі рішення щодо їх пропуску і важливо мати необхідні документи, які підтверджують мету поїздки.

"Укрзалізниця" 17 квітня заявила, що очікує на оновлені правила від Державної прикордонної служби України стосовно документів, необхідних для перетину кордону. У компанії зауважили, що 17 квітня були зафіксовані випадки висадки пасажирів на кордоні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці можуть і надалі виїжджати за кордон за внутрішніми паспортами - ДПСУ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.04.2022 516
Еще материалы раздела «Суспільство»