<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.04.2022 470

Зеленський назвав пріоритети для економіки після війни

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність виробити чітке розуміння розвитку економіки після війни, назвавши при цьому низку пріоритетів.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Для малого та середнього бізнесу мають забезпечити максимально комфортне та вільне середовище з точки зору податків та адміністративних умов", – сказав Зеленський.

"Цифровізація – це топ-пріоритет. Також топ-пріоритет – це безпека, оборонний потенціал має бути на новому рівні", – додав президент.

За словами Зеленського, необхідно довести до кінця судову, антикорупційну та інші важливі реформи. Але все це, наголосив він, має працювати на бачення того, якою буде Україна "через рік, через п'ять, через десять, через двадцять років після війни".

"Треба детально опрацювати, щоб коли війна завершиться, ми були повністю готові. Ми розробляємо комплексний план, який передбачає відновлення зруйнованого, модернізацію держструктур і максимальне прискорення розвитку України", – заявив Зеленський.

На його думку, йдеться не лише про обсяг роботи, а й про переосмислення того, як розвиватиметься країна надалі, які галузі можуть стати основою зростання після війни, які рішення та ресурси необхідні для того, щоб збільшити рівень переробки в Україні та "не торгувати сировиною, як це було раніше".

На думку Зеленського, зараз основні дискусії точаться навколо грошей, фокус необхідно змістити.

"Гроші – це не фундамент для розвитку країни. Ідеї, люди – ось фундамент", – наголосив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський назвав пріоритети для економіки після війни 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.04.2022 470
Еще материалы раздела «Економіка»