<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Росія
19.04.2022 630

В армії РФ читають лекції про «необхідність» війни проти України, залякуючи військових кримінальною відповідальністю за відмову – розвідка

У зв'язку з низьким морально-психологічним станом особового складу та масовими відмовами від участі у війні проти України у Збройних Силах Росії почали проводити лекції з обґрунтуванням нібито необхідності так званої «денацифікації» та «демілітаризації» України, погрожуючи кримінальною відповідальністю за відмову від участі у військових діях.

armiya-Rossii-RF

Про це повідомляє Guildhall джерело з української розвідки.

«У військових частинах ЗС РФ у зв'язку з масовими відмовами від участі у військових діях та підірваним морально-психологічним станом, командуванню та відповідальним за військово-політичну роботу віддано наказ проводити роз'яснювальні лекції для обґрунтування необхідності війни проти України. Для проведення такої пропагандистської роботи відповідальним службовцям передано тексти типової лекції на тему «Мета та завдання спеціальної військової операції, що проводиться Збройними силами Росії в Україні», — повідомило джерело.

Матеріал лекції містить набір основних стратегічних наративів російської пропаганди про так званий «державний переворот» 2014 року, «громадянську війну в Україні», зовнішнє управління з боку Заходу, насадження нацизму та русофобії, а також про так зване «знищення російськомовного населення України».

Вторгнення в Україну та окупація українських територій протиставляються необхідності нібито «боротьби за Росію».

А сам напад подається як запобігання «прямому воєнному конфлікту з НАТО».

«Фактично українцями маніпулюють, змушуючи їх ненавидіти Росію. Це потрібно заходу для політичного, економічного, культурного та військового (НАТО) просування до наших кордонів та ослаблення держави (…). Все це могло б призвести до незворотних наслідків у вигляді прямого збройного зіткнення Росії із країнами НАТО. Збройні сили Росії не воюють проти України чи українського народу, ми знищуємо нацизм та русофобію, захищаючи нашу країну та її громадян», — йдеться у цитаті з матеріалів лекції.

«Ми всі повинні чітко розуміти, що зараз триває боротьба за Росію, за її подальше існування», — йдеться в іншій цитаті.

Наприкінці лекції військовослужбовцям загрожують кримінальною відповідальністю «за невиконання наказів командування, зокрема щодо участі у спецоперації».

«Саме зараз настав момент гідно виконати свій військовий обов'язок і додержати присяги. Для тих, хто злякається, хто зважиться її порушити, керуючись миттєвою вигодою, нагадаю, що Кримінальний кодекс містить главу про військові злочини. Кримінальним законом карається невиконання наказів командування, зокрема щодо участі у спецоперації, а також ухилення від виконання службових обов'язків», — йдеться у лекції.

Оценка материала:

5.00 / 1
В армії РФ читають лекції про «необхідність» війни проти України, залякуючи військових кримінальною відповідальністю за відмову – розвідка 5.00 5 1
Політика / Росія
19.04.2022 630
Еще материалы раздела «Росія»