НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
20.04.2022 2838

Російський олігарх Тіньков закликав Захід дати путіну можливість «зберегти обличчя», щоб зупинити бійню

Представник великого російського бізнесу Олег Тіньков, який перебуває під санкціями Великої Британії, назвав війну в Україні «божевільною» і вкрай критично висловився щодо якості армії рф.

Засновник «Тінькофф банку» Олег Тіньков не вперше висловлюється проти війни в Україні. 28 лютого він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії. 14 квітня бізнесмен повідомляв про намір його сімейного благодійного фонду допомогти українським біженцям в Італії, а також росіянам, які отримали поранення. Як передає Укрінформ, про це Тіньков написав в Інстаграмі.

«Я не бачу жодного бенефіціара цієї божевільної війни! Гинуть невинні люди та солдати. Генерали, прокинувшись з похмілля, зрозуміли, що у них гівно-армія. А звідки армія буде хороша, якщо все інше в країні гівно й загрузло в непотизмі, холуйстві та чиношануванні?

Кремлівські чиновники шоковані, що не тільки вони, а і їхні діти тепер влітку не поїдуть на Середземне море. Бізнесмени намагаються рятувати рештки майна. Звичайно, є дебіли, що малюють Z, але дебілів у будь-якій країні 10%. 90% росіян проти цієї війни!», - заявив він.

У фіналі свого допису бізнесмен у двох реченнях англійською мовою закликав «колективний Захід» бути «раціональнішим і гуманнішим» – дати президенту росії путіну можливість «зберегти обличчя» заради того, щоб «зупинити бійню».

Як повідомлялось, Олег Тіньков не вперше висловлюється проти війни в Україні. 28 лютого він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії. 14 квітня бізнесмен повідомляв про намір його сімейного благодійного фонду допомогти українським біженцям в Італії, а також росіянам, які отримали поранення.

Останніми роками Тіньков жив переважно у Лондоні, де проходив лікування від лейкемії. 24 березня на тлі війни в Україні влада Великої Британії внесла підприємця до списку санкцій разом з іншими російськими бізнесменами, топменеджерами та політиками.

Оценка материала:

5.00 / 3
Російський олігарх Тіньков закликав Захід дати путіну можливість «зберегти обличчя», щоб зупинити бійню 5.00 5 3
Політика / Світ
20.04.2022 2838
Еще материалы раздела «Світ»