<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
20.04.2022 1051

Quantix Recon: у небі України літатиме світова еліта безпілотної авіації

Дорж Бату: Крім того, що в Україну надійшли нові літакі (після речника Кірбі вже можна, нарешті, сказати), на допомогу ЗСУ продовжують надходити ще й системи ППО (привіт, «no-fly zone»), а також космічна підтримка. Але крім Уряду США Україні допомагають ще й приватні компанії, котрі розробляють військову техніку.

Американська компанія AeroVironment, Inc., світовий лідер у сфері інтелектуальних робототехнічних систем (так, так, та сама компанія, котра розробила і виготовила дрон-камікадзе Switchblade, котрий вже в нас є), передасть ЗСУ понад 100 безпілотних авіаційних систем Quantix™ Recon, а також проведе оперативні навчання для українських військових.

Дрон Quantix Recon UAS від AeroVironment забезпечує оперативну розвідку за допомогою камер з високою роздільною здатністю.

Завдяки унікальній гібридній конструкції вертикального зльоту та посадки (VTOL), Quantix Recon поєднує переваги квадракоптера і безпілотного літака з фіксованим крилом. Тобто він злітає як коптер, і летить, як літак.

Завдяки повністю автоматизованому режиму польоту, БпЛА може обстежити до 1,6 квадратних кілометрів (0,6 квадратних миль) або 20 лінійних кілометрів (12,4 миль) за 45-хвилинний політ на одній батареї.

Крім цього, AeroVironment постачає елементи тактичних ракетних систем AeroVironment і інші БпЛА, що вже надаються Україні урядом Сполучених Штатів.

Цей дрон дозволить вести бій за абсолютно новими правилами: «Це дасть операторам інструмент, котрий може літати непоміченим для сил противника, та не піддаватися впливу радіочастотних перешкод, щоб забезпечити точну та швидку розвідку віддалених, недоступних районів поля бою, що динамічно змінюється», – сказав голова AeroVironment Вахід Навабі. «AeroVironment має честь підтримувати народ України», – додав він.

Підтримувати народ України, це честь!

Очікується, що першу половину переданого в пожертвування БпЛА Quantix Recon буде доставлено цього тижня, а оперативне навчання розпочнеться негайно.

278483055_7539081376109901_6928205083298939124_n

Quantix Recon UAS від AeroVironment — це легке, легко розгортане, повністю автоматизоване рішення для розвідки, яке забезпечує оперативну розвідку на вимогу, використовуючи зображення місцевості, рослинності та інфраструктури з високою роздільною здатністю. Завдяки унікальній гібридній конструкції вертикального зльоту та посадки (VTOL), Quantix Recon поєднує переваги VTOL багатороторного дрона з дальністю, швидкістю та ефективністю безпілотного літака з фіксованим крилом.

Завдяки повністю автоматизованому режиму польоту, БпЛА може обстежити до 1,6 квадратних кілометрів (0,6 квадратних миль) або 20 лінійних кілометрів (12,4 миль) за 45-хвилинний політ на одній батареї.

Так, скоро у небі України літатиме світова еліта безпілотної авіації. Десь там вже приготувався MQ-9 Reaper від General Atomics

Автор: Dorje Batuu (Андрій Васильєв), письменник, співробітник NASA

Оценка материала:

5.00 / 1
Quantix Recon: у небі України літатиме світова еліта безпілотної авіації 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
20.04.2022 1051
Еще колонки: Колонки / Блоги