<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
20.04.2022 731

В НАЗК пояснили, чому поки неможливо конфіскувати майно та активи Медведчука

Національне агентство з питань запобігання корупції не може конфіскувати майно та активи Віктора Медведчука - це стане можливим тільки у випадку ухвалення Верховною Радою проєкту закону 7194.

630_360_1649787421-379_20.04.22

Відповідну заяву оприлюднив глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передає Укрінформ із посиланням на 24-й канал.

"Активи Віктора Медведчука можна буде конфіскувати у разі ухвалення Верховною Радою на цьому тижні законопроєкту 7194. Наразі закон не дає такої можливості. Тому ці активи на мільярди гривень не конфісковані", – розповів Новіков.

Саме цей проєкт закону передбачає серед іншого й "удосконалення правового механізму вилучення заблокованих підсанкційних активів".

Як повідомлялося, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Оценка материала:

5.00 / 1
В НАЗК пояснили, чому поки неможливо конфіскувати майно та активи Медведчука 5.00 5 1
Політика / Україна
20.04.2022 731
Еще материалы раздела «Україна»