НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.04.2022 587

Усі великі банки єврозони можуть без проблем списати свої активи в Росії, - ЄЦБ

Всі великі банки єврозони можуть витримати повне списання своїх активів в Росії і при цьому дотримуватися вимог до капіталу. Лист оприлюднив голова наглядової ради Європейського центрального банку Андреа Енріа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Вторгнення Росії в Україну і західні санкції, що послідували за цим, вже змусили Європейські підрозділи деяких російських банків припинити свою діяльність і змусили деяких європейських кредиторів покинути Росію або розглянути можливість такого кроку.

Енріа заявив, що вплив російської кризи було зосереджено в дев'яти банках, але навіть вони могли впоратися з ліквідацією своїх прямих транскордонних зв'язків з російськими контрагентами і з пайовою участю в дочірніх компаніях, розташованих в Росії.

"Всі беруть участь банки збережуть достатній запас в порівнянні з мінімальними і буферними вимогами", - йдеться в листі Енріа членам Європейського парламенту.

Він сказав, що капітал дев'яти банків скоротиться в середньому на 70-95 базисних пунктів у разі ліквідації російських активів, і ні для одного з них удар не перевищить 200 базисних пунктів.

Він додав, що ЄЦБ уважно стежить за виконанням банками санкцій проти Москви і попереджає про непрямі ризики, пов'язані з війною, починаючи від уповільнення економічного зростання і закінчуючи волатильністю на товарному ринку.

"Наглядові органи знаходяться в постійному контакті з відповідними банками, щоб відстежувати їх профілі ризиків, оцінювати їх реакцію і виявляти будь - які уразливості на ранній стадії", - сказав Енріа.

ЄЦБ контролює 115 найбільших банків єврозони.

Оценка материала:

5.00 / 1
Усі великі банки єврозони можуть без проблем списати свої активи в Росії, - ЄЦБ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.04.2022 587
Еще материалы раздела «Економіка»