<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
21.04.2022 2169

В Україні Днем перемоги над нацизмом може стати 8 травня

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав проєкт закону, який передбачає перенесення Дня пам’яті та перемоги над нацизмом на 8 травня.

Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат Володимир В'ятрович, передає Укрінформ.

«На крок ближче до нашої перемоги. Щойно Комітет гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт, який передбачає відзначення 8 травня Дня пам’яті та перемоги над нацизмом, а 9 травня разом з усією Європою – Дня Європи», - написав В'ятрович.

Зокрема, мова йде про проєкт закону (№ 7297) «Про внесення змін до деяких законів України щодо увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні». Він передбачає встановлення державного свята – Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – 8 травня та пропонує 9 травня відзначати День Європи разом з іншими європейськими державами.

Як повідомлялось, українська Вікіпедія поповнилася статтею про «рашизм» як політичну ідеологію владного режиму російської федерації.

Оценка материала:

5.00 / 4
В Україні Днем перемоги над нацизмом може стати 8 травня 5.00 5 4
Політика / Україна
21.04.2022 2169
Еще материалы раздела «Україна»