<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
23.04.2022 577

Центр протидії дезінформації викрив маніпулятивні тези міноборони рф щодо псевдоперемог

Центр протидії дезінформації при РНБО України викрив маніпулятивні тези міністерства оборони рф щодо псевдоперемог в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Найбільш маніпулятивною виявилася інформація про те, що ворог 21 квітня "взяв Кремінну та вийшов на кордон Харківщини".

Пропагандистське РИА присвятило цій "переможній" темі близько 10 різних матеріалів. В одному із відео кореспондент рф тестує дорогу, яка з’єднала Харківську та Луганську області через Сватове, Старобільськ, Щастя.

Водночас аналіз засвідчив, що 2 березня росія вже звітувала про встановлення військами "лнр" контролю над Старобільськом та Сватовим.

Щастя, за інформацією кремля, було загарбане ще 26 лютого.

Кремінну армія рф теж вже "звільняла" - 8 березня та 1 квітня.

Усі опубліковані росією мапи бойових дій з 15 березня зображували кордон між Луганщиною та Харківщиною захопленим.

Як наголосили у ЦПД, ці факти підтверджують дані української розвідки, за якими російські генерали намагаються отримати хоча б якісь перемоги до Великодня.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівська пропаганда запустила фейк про майбутній "розстріл цивільних жителів в Одеській області співробітниками Служби безпеки України, переодягненими в російську форму", заявивши, що такі методи нібито є типовими для «бандерівців».

Оценка материала:

5.00 / 2
Центр протидії дезінформації викрив маніпулятивні тези міноборони рф щодо псевдоперемог 5.00 5 2
Політика / Україна
23.04.2022 577
Еще материалы раздела «Україна»