НОВИНИ ДНЯ: Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим закономвсі новини дня
Політика
Україна
23.04.2022 425

рф планувала відправити українців до Сибіру – будувати міста

росія планувала використати українців для побудови від трьох до п’яти великих міст у Сибіру.

Про це розповів секретар Ради безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю "Українській правді", повідомляє Укрінформ.

"6-го вересня 21-го року вийшла стаття Шойгу (міністра оборони рф – ред.), яка мала назву "О новых городах Сибири". Мало хто звернув увагу на цю публікацію, але ми на такі речі звертаємо увагу. Уважно її тоді прочитавши, ми мали розуміння, що бажання за рахунок наших громадян, саме нашої країни, розбудовувати Сибір, як це вже було неодноразово, у них ніколи не зникне", – сказав він.

За словами секретаря Радбезу, Шойгу прямо озвучив план – побудувати від трьох до п'яти великих міст із від 300 тис. до мільйона населення, і, відповідно, будувати мали українці.

Данілов підтвердив, що саме звідси пішла ідея про табори, про які ще до вторгнення писали західні медіа.

"Шойгу у своїй статті написав, що будуватимуть громадяни країн СНД. Якщо подивитися на громадян країн СНД, тут же крім нашої нації, хто ще має будувати? Немає у інших народів спроможності, фізично такої кількості, щоб можна було реалізовувати такі проєкти", – підкреслив він.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Оценка материала:

5.00 / 2
рф планувала відправити українців до Сибіру – будувати міста 5.00 5 2
Політика / Україна
23.04.2022 425
Еще материалы раздела «Україна»