<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Європа
23.04.2022 502

В Австрії за поширення пропаганди RT і Sputnik штрафують на €50 тисяч

В Австрії з 14 квітня почали діяти законодавчі зміни, які передбачають штраф до 50 тисяч євро за поширення в Інтернеті санкціонованих в ЄС російських пропагандистських ресурсів RT та Sputnik.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство Austria Presse Agentur.

Зазначається, що австрійське відомство з питань зв’язку KommAustria з 14 квітня почало нести відповідальність за дотримання санкцій Євросоюзу у сфері ЗМІ – не лише в секторі мовлення, а й онлайн. Це відбулося після того, як набула чинності відповідна поправка до закону про аудіовізуальні медіа-послуги (AMD-G).

"Це стосується і введеного ЄС блокування російських державних ЗМІ RT і Sputnik. У випадку порушень може накладатися штраф до 50 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, як інформує АРА, технічне розповсюдження Sputnik і RT різними мовними версіями, як і поширення контенту на всіх радіо, пошукових і потокових платформах, включаючи соціальні мережі, караються законом. Також каратися будуть умисні спроби обійти санкції.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня в Австрії заборонили трансляцію кремлівського пропагандистського каналу Russia Today та Sputnik через поширення ним дезінформації про російську загарбницьку війну в Україні.

Також 2 березня Євросоюз ухвалив рішення заборонити мовлення на своїй території російських дезінформаційних ресурсів Russia Today (RT) та Sputnik.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Австрії за поширення пропаганди RT і Sputnik штрафують на €50 тисяч 5.00 5 1
Політика / Європа
23.04.2022 502
Еще материалы раздела «Європа»