НОВИНИ ДНЯ: Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктринивсі новини дня
Політика
Європа
23.04.2022 763

Російські ЗМІ знімають сюжети про "голод в Литві", - РНБО

Прокремлівський портал Baltnews поширив відеосюжет, що жителі Литви "доїдають залишки продовольства та незабаром їм загрожує голод".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням ЦПД при РНБО України.

Там стверджується:
У Литві близько 5-ї частини населення перебуває за межею бідності;
У литовських магазинах продаються старі запаси продовольства;
Інфляція в ЄС до кінця року може збільшитися з 7% до 12%, після запроваджених проти рф санкцій.

Це лише маніпуляція фактами, пише РНБО.
Кадри порожніх полиць - січневий сюжет Reuters про те, як коронавірус впливає на постачання товарів до магазинів ЄС. Написи на етикетках супермаркету - англійською мовою. ЄС не загрожує брак продовольства. Її учасники самодостатні за більшістю видів сільськогосподарської продукції.

Інформаційний «вкид» покликаний відволікти народ рф від стану власної економіки через санкції за війну. З початку року загальний рівень інфляції в росії складає 16,7%, і до кінця року зросте до 20%, - повідомляє ЦПД при РНБО України.

Нагадуємо, Росія дезінформує своїх жителів про хід та наслідки війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські ЗМІ знімають сюжети про "голод в Литві", - РНБО 5.00 5 2
Політика / Європа
23.04.2022 763
Еще материалы раздела «Європа»