<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Європа
25.04.2022 659

Литва пропонує запровадити санкції ЄС проти патріарха рпц кирила

Литва запропонувала Євросоюзу запровадити санкції проти патріарха рпц Кирила, який підтримує розв'язану росією війну проти України.

Це підтвердив порталу новин 15min.lt глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, передає Укрінформ.

«Така пропозиція існує, тільки поки що точаться дискусії щодо спільного рішення, і у нас немає остаточної відповіді, чи вдасться це зробити», – зазначив міністр.

За його словами, влада країни також бере участь у консультаціях про відокремлення Литовської православної церкви від москви. Водночас Ландсбергіс наголосив на дотриманні принципу поділу влади та церкви, тому зрештою рішення залишається за церковною громадою.

Як повідомлялося, група православних священиків Литви починає готувати звернення до Константинопольського патріархату, щоб стати частиною цієї митрополії.

Православна церква є однією з дев'яти традиційних релігійних громад у Литві. Вона належить до московського патріархату. На чолі громади стоїть митрополит Віленський та Литовський Інокентій. 17 березня він випустив звернення, в якому рішуче засудив війну в Україні. Проте через місяць Інокентій усунув з посади священиків, які відкрито засудили війну росії проти України, а пізніше він звинуватив їх у розколі з метою "переходу до юрисдикції Константинопольського патріархату".

Оценка материала:

5.00 / 1
Литва пропонує запровадити санкції ЄС проти патріарха рпц кирила 5.00 5 1
Політика / Європа
25.04.2022 659
Еще материалы раздела «Європа»