НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
25.04.2022 669

У Німеччині закликали соціал-демократів виключити Шредера з партії

Прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія (СРВ) Хендрік Вюст вимагає від керівництва Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) виключити з партії колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера після його інтерв'ю The New York Times, де він заявив, що не шкодує про свою позицію по відношенню до Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Крім того, глава уряду СРВ зажадав виробити новий регламент, який повинен чітко встановити, що фінансове забезпечення ексканцлерів, а також колишніх федеральних президентів може бути передбачено тільки в тому випадку, якщо їм не надходять кошти від інших держав.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц вже закликав Шредера піти у відставку з постів в російських державних енергетичних компаніях.

Зазначимо, що Шредер з 2017 року очолює наглядову раду директорів державної нафтової компанії "Роснафта". Крім того, він є головою комітету акціонерів компанії Nord Stream AG, оператора газопроводу "Північний потік", а також займає аналогічну посаду в Nord Stream 2 AG - операторі газопроводу "Північний потік-2".

На початку лютого стало відомо, що Герхард Шредер висунутий до складу ради директорів російського державного концерну "Газпром".

Після чого Союз німецьких платників податків і депутати Бундестагу закликали Шредера відмовитися від офісу і співробітників в Берліні, які довічно надаються колишнім главам уряду ФРН коштом платників податків.

Нагадаємо, Шредер в інтерв'ю The New York Times заявив, що не шкодує про свою позицію стосовно РФ, попри російську агресію в Україні. При цьому, він не бачить своєї провини в колишніх проросійських настроях Берліна.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Німеччині закликали соціал-демократів виключити Шредера з партії 5.00 5 1
Політика / Європа
25.04.2022 669
Еще материалы раздела «Європа»