<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
25.04.2022 795

РФ намагається дістати з затонулого крейсера "Москва" ракети і секретні документи, - Bild

У Чорному морі російський корабель "Комуна" на місці, де затонув крейсер "Москва", намагається витягти з судна документацію, військове обладнання і ракети, якими був оснащений флагман Чорноморського флоту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на німецьке видання Bild.

Зазначається, що підняти сам крейсер з морських глибин навряд чи вдасться, позаяк спеціальний рятувальний корабель "Комуна" вважається одним з найстаріших діючих бойових кораблів в озброєнні російського ВМФ - судно було спущено на воду ще в 1912 році.

Відповідно, росіяни покладають більше надій врятувати протикорабельні та зенітні ракети, якими був оснащений крейсер "Москва".

Також будуть зроблені спроби дістати з корабля секретні документи і військове обладнання.

Раніше повідомлялося, що Росія почала пошукові роботи на місці аварії крейсера "Москва", який був потоплений після ракетного удару ЗСУ по флагману ЧФ РФ 13 квітня.

За даними Ради національної безпеки і оборони України, росіянам вдалося врятувати тільки 58 осіб з крейсера "Москва", в той час, як екіпаж становив 510 військовослужбовців. При цьому в Міноборони РФ стверджують, що на кораблі в результаті пожежі загинула одна людина, ще 27 пропали безвісти.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ намагається дістати з затонулого крейсера "Москва" ракети і секретні документи, - Bild 5.00 5 1
Політика / Україна
25.04.2022 795
Еще материалы раздела «Україна»