<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
25.04.2022 699

Путін відмовився від дипломатичного припинення війни в Україні – FT

Президент Росії Володимир Путін відкинув ідею укласти з Україною мирний договір, віддавши перевагу стратегії силового захоплення території.

Про це із посиланням на три власні поінформовані джерела пише Financial Times.

«Путін щиро вірить у нонсенс, що звучить із російського телебачення, й прагне великої перемоги», - розповів один зі співрозмовників видання.

Зазначається, що раніше Путін був серйозно налаштований стосовно перспективи дипломатичного припинення війни, але після серії російських воєнних поразок заявив своєму оточенню, що перемовини «зайшли у глухий кут».

Видання додає, що особливе обурення російського лідера викликало нещодавнє потоплення Збройними силами України флагмана Чорноморського флоту РФ крейсера «Москва».

«Після цього Путін виступив проти підписання будь-чого. Це було принизливо», - зазначив співрозмовник FT.

Як повідомлялося, флагман чорноморського флоту крейсер «Москва» був уражений 13 квітня двома ракетами з комплексу «Нептун». Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін відмовився від дипломатичного припинення війни в Україні – FT 5.00 5 2
Політика / Україна
25.04.2022 699
Еще материалы раздела «Україна»